Domača dvojica Skvarča-Špoljarič osvojila prvi regijski turnir U14

Domača dvojica Skvarča-Špoljarič osvojila prvi regijski turnir U14

Vroča nedelja Pod Skalco v Kamniku je minila v znamenju regijskega kvalifikacijskega turnirja za državno prvenstvo v odbojki na mivki v kategoriji U14. Na kamniški mivki se je pomerilo deset ekip, po pet v dekliški in deški kategoriji. Zmaga pri fantih je ostala v domačih rokah, pri dekletih sta bili najboljši Kamničanki tretji.

Pri deklicah sta brez oddanega niza suvereno slavili Inja Poznajelšek in Tija Hotič, drugi sta bili Žana Milutinovič in Neža Pavlič, ki sta premoč priznali le v tekmi s prvouvrščenima. Kamniške barve so zastopale tri ekipe, ki so se razvrstile na mestih od tretjega do petega. Najboljši med njimi sta bili lanskoletni zmagovalki turnirja Pod Skalco, Zoja Potočnik in Zoja Somrak. Najbolj izenačen dvoboj dneva pri dekletih smo spremljali med dvojicama Nina Sitar-Zoja Mandič in Brina Vita Mauhar-Mija Marija Vravnik. Slednji sta bili v tej tekmi boljši in sta na končni lestvici prehiteli klubski kolegici. Osvojeni niz iz tega dvoboja je bil za par Sitar-Mandič tokrat tudi edini dobljeni.

Bolj izenačene tekme so bile odigrane pri fantih, kjer so prav vse ekipe oddajale nize nasprotnikom. Končna zmaga je pripadla domačinoma Jaši Skvarči in Niku Špoljariču, druga sta bila Brezovčana Lan Juvan in Bor Oderlap. Na tretje mesto sta se zavihtela Nace Prevorčnik in Val Verbič, četrta sta bila Jaka Belavič Pučnik in Mihael Jevšenak, peto mesto pa je tokrat pripadlo navezi Svit Magušar-Matic Šip.