Novi prijatelji, sveže ljubezni in veliiiko odbojke

Novi prijatelji, sveže ljubezni in veliiiko odbojke

Počitnice so se komajda začele, pa sta se že iztekla oba odbojkarska tabora Pod Skalco v organizaciji OK Kamnik. Šestinštirideset kamniških osnovnošolcev je prve počitniške dni domov prinašalo ne le mivke med prsti, ampak predvsem znanje novih odbojkarskih veščin ter kopico zabavnih prigod.

Tudi to poletje sta na peščenih igriščih Pod Skalco potekala dva odbojkarska tabora, ki jih že vrsto let organizirajo kamniški odbojkarji. V prvem terminu takoj po koncu šole je sodelovalo šestnajst otrok, število udeležencev pa se je skoraj podvojilo v minulem tednu. Odbojkarjem je šlo poletno vreme na roko, saj so ušli prav vsem nevihtam, ki so v teh dneh zajele Kamnik. Tako so se otroci lahko dodobra naužili odbojke.

Mladi odbojkarji so dopoldneve namenjali osvajanju novih tehničnih veščin igranja odbojke na mivki. A daleč od tega, da bi bilo vse v znamenju odbojke. Ker med poletnimi počitnicami otroci radi pospijo dlje, so se na taboru še nekoliko zaspanih oči raztegnili z jogo. Ko so bili že bolj energični, so se za ogrevanje bojevali med dvema ognjema. Nato je sledil triurni trening odbojke na mivki, ki je v prvem delu tedna temeljil na tehniki, bolj kot se je teden prevešal v drugo polovico, več časa so namenili sami igri. Manjkalo ni niti obstranskega dogajanja. Otroci so risali s temperami, se preizkusili v številnih družabnih igrah, vročino pa premagovali tudi z nagajivim obmetavanjem z vodnimi baloni. Po kosilu so se vsak dan preselili še na sosednje kopališče. Tisti najbolj zagreti odbojkarji so tudi tu igrali bazensko odbojko, preostali pa so veselo čofotali na delfinih, krofih in flamingih. »Imamo veliko napihljivcev in z njimi gremo na bazen. To je res dobro, ker se z njimi mečemo v bazen in je zelo zabavno,« je dogajanje na bazenu opisala Inja, ki se že nekaj let udeležuje tabora Pod Skalco.

Čeprav med udeleženci prednjačijo tisti, ki tudi čez leto trenirajo dvoransko odbojko, je letos veliko tudi takšnih, ki so se z odbojko šele spoznali. Med njimi je tudi Gaber, ki je bil na taboru prvič, pravi pa, da se bo drugo leto z veseljem vrnil. »Zelo smo se imeli dobro. Igrali smo veliko odbojke, vsak dan smo se kopali, kosila so bila zelo dobra, učitelji so bili zelo prijazni. Dobil sem nove prijatelje, čeprav sem jih veliko poznal tudi že od prej.«

Organizacijska vodja tabora je bila tokrat Tina Vesna Novak s svojimi pomočniki Maticem, Anjo in Miho. Prav posebno presenečenje letošnjega tabora so bili skriti gosti – člani Calcit Volleyja. V prvem tednu so otroke obiskali Miha Bregar, Nina Kotnik in Maxson Pereira, v drugem pa Katja Mihalinec, Katja Mihevc in Klemen Hribar. Naši prekaljeni odbojkarski mački so poskrbeli za iskrice v otroških očeh, ko so z njimi zaigrali, otroci pa so jih izprašali s tisoč radovednimi vprašanji.

Na taboru se je stkalo kar nekaj novih prijateljstev, rodile so se celo prve ljubezni. Če bodo večne, ne moremo trditi, zagotovo pa bodo večni spomini na poletje Pod Skalco 2019.